Ingredienser
Dette er en variant av kanelsnurrene som tar seg festlig ut på kakefatet.
Fremgangsmåte
-
Smuldre gjæren i en bakebolle.
-
Smelt smør, tilsett melk og varm til 37°C. Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett resten av væsken, salt, sukker, kardemomme og det meste av melet.
-
Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen. Dryss på litt mel, dekk til med plast og etterhev i ca 30 minutter.
-
Bland ingrediensene til fyllet. Elt deigen med litt mel på bakebordet. Kjevle deigen ut til en rektangulær leiv, ca 30 x 70 cm. Smør fyllet over deigen og rull sammen fra langsiden. Skjær i ca 3 cm brede biter. Trykk med skaftet på en bordkniv på midten av deigbiten, slik at det dannes en fordypning og bollen "åpner" seg i endene. Bollene legges på bakepapir på stekeplate. Dekk til og etterhev i ca 30 minutter.
-
Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovn ved 225- 250 °C i ca 8 minutter. Avkjøl bollene på rist, gjerne tildekket.