Ingredienser
Hva er vel bedre enn boller med krem? Fyll hveteboller med vaniljekrem eller makronfyll så får du deilige fastelavnsboller!
Fremgangsmåte
-
Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker, kardemomme og salt. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
-
Gjør klar det fyllet du vil bruke. Pisk for eksempel vanlig krem og bland inn frø fra en vaniljestang.
-
Del deigen i 12 like store deler, trill boller og trykk dem flate. Legg 1 teskje fyll midt på deigen, strekk deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sett bollen med skjøten ned på stekeplaten og sett dem til heving (20-30 minutter).
-
Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225°C i 5 – 10 minutter. Avkjøl dem på rist.