Vårruller

Vårruller

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Alt blir bedre med frityr! Lag deg noen deilige vårruller og fyll de med masse smak. Vårruller lages i store kvanta, og fryses ned. På denne måten har du alltid en rask middag i fryseren.

Fremgangsmåte

Fres løk, hvitløk og chili i en gryte til det er blankt. Tilsett kjøttdeig og la alt steke sammen.
Ha i strimlet hodekål og revet gulrot og stek til det er mykt, ca. 3 minutter. Bland i soyasaus og limesaft, og smak til med salt og pepper.
Kutt vårrullplatene på tvers (fra hjørne til hjørne) slik at du får to trekanter. Legg en stor teskje med blandingen på den ene langsiden og brett sidene over. Rull bortover til den siste spissen. Lim den siste spissen med vann.
Varm olje i en frityrkoker, gryte eller wokpanne. Når oljen er varm, ca. 170 °C, legges tre eller fire vårruller forsiktig nedi. Stek til de er gyllenbrune, det tar omtrent 2 minutter. Ha en rist dekket med kjøkkenpapir stående klar. Legg vårrullene på risten til avrenning.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i desember.

Tips:

Du kan også steke vårrullene i stekeovn. Legg da vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med litt olje. Stek dem på 225 °C i ca. 10 minutter.