Trøffelmarinert svinefilet med grillet maissalat

Trøffelmarinert svinefilet med grillet maissalat

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Supersaftig, enkelt og knallgodt på grillen!

Fremgangsmåte

Grill maiskolbene over høy varme til de får god farge. Skjær mais-kornene fra kolben. Rens og finsnitt vårløk og salat. Visp sammen kefir/yoghurt, majones, olivenolje og hvitløk. Smak dressingen til med sitronsaft, salt og pepper. Bland mais, vårløk, salat, dressing, parmesan og hakkede urter.
La kjøttet ligge i romtemperatur en halvtimes tid før grilling. Bruk kjøkkenpapir og «klapp» vekk eventuell overflødig fuktighet (uten å tørke vekk marinaden). Pensle kjøttet lett med litt nøytral olje. Brun kjøttet godt på alle sider over høy varme. Skru ned temperaturen, eller legg kjøttet over på en kjøligere del av grillen, og grill videre i 15-20 minutter (til kjernetemperatur på 65 grader). La fileten hvile i 10-15 minutter før du skjærer i den.
Skjær filetene i pene skiver og server den med grillet maissalat toppet med litt syltet eller marinert rødløk. Drypp eventuelt noen dråper god olivenolje over kjøttet og avslutt med litt kvernet sort pepper og revet parmesan.
Kok potetene møre i godt saltet vann, hell av vannet og damp potetene tørre. Knus potetene lett med en gaffel og drypp over olivenolje og noen dråper sitronsaft.