Toscansk scampipasta

Toscansk scampipasta

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Opplev smakene av Italia med denne herlige oppskriften på kremet pasta med scampi og et pikant innslag.

Fremgangsmåte

Kok pastaen «al dente» etter anvisning på pakken (ta vare på litt av kokevannet fra pastaen, det skal brukes senere).
Rens scampiene og tørk godt av dem. Krydre med oregano, timian, salt og pepper.
Ha olje fra soltørket tomat i en stekepanne og varm opp på høy varme. Stek scampiene i ca. 2 minutter på hver side. Stek tomatene og soltørket tomat sammen med scampiene mot slutten.
Ta alt ut av stekepannen, og smelt smør på middels varme. Fres sjalottløken i pannen i ca. 2 minutter. Ha i hvitløk og fres det sammen med sjalottløken i ca. ½ minutt.
Tilsett crème fraîche, fløte og kyllingbuljong. Kok opp og ha i scampiene, tomatene, spinat, chili og finhakket persille og basilikum. Rør om til spinaten faller litt sammen. Bland sausen med pastaen, og spe med litt av kokevannet fra pastaen.
Pynt scampipastaen med friske urter og server.