Torskefilet med gulrøtter og klementinsmør

Torskefilet med gulrøtter og klementinsmør

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne lette torskemiddagen akkompagnert med deilig klementinsmør smaker nydelig. Sukkersalting gjør dessuten fisken ekstra fast og smakfull.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Dryss torsken raust med sukker og salt, og la det stå i 5 minutter. Skyll av sukkeret og saltet, og tørk godt med kjøkkenpapir.
Legg fisken over i en ildfast form og stek den i 8 minutter. Ta ut formen og la fisken hvile.
Skrell og del gulrøtter i jevnstore skiver. Kok opp gulrot og klementinjuice under lokk, og la det koke til gulrotskivene er knapt møre.
Løft gulrøttene over på en tallerken. Visp kaldt smør inn i klementinjuicen, bruk gjerne stavmikser.
Rens rosenkålen og snitt den i tynne strimler.
Anrett torsken på to tallerkener og dryss over finsnittet rosenkål. Server med gulrøtter, klementinsmør, finhakket persille og eventuelt rosmarinpoteter til.
Rosmarinpoteter:
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Skjær potetene i grove biter hvis de er store. Vend potetene med olivenolje, salt, pepper og rosmarin, og ha dem over i en langpanne. Stek potetene i ovnen i ca. 35 minutter eller til de er gylne.

Tips:

Frossen fisk kan tines i kjøleskapet over natten. Men det beste resultatet får du hvis du tiner fisken raskt i kaldt vann, da blir den saftigere og beholder den gode smaken. Legg fiskefiletene i en tett plastpose, press ut luften og lukk posen godt igjen. Fyll opp vasken eller en bolle med kaldt vann og legg posen i vannet. La fisken ligge i 20–30 minutter.