Ovnsbakt torsk med tomat og linser

Torsk trenger ikke å være kjedelig. Her har du oppskriften på en enkel rett med spennende smaker.

20-40 min
Enkel
Ovnsbakt torsk med tomat og linser

Slik gjør du

    1. 1
      Del torskefileten i to og legg dem i en smurt form.
    2. 2
      Hakk friske tomater, løk og hvitløk, og bland det med hermetiske tomater og tørket oregano. Hell blandingen over fisken og stek i 10 minutter.
    3. 3
      Sil og skyll linsene, vask spinat og skjær sitron i skiver. Ha alt i formen med fisken, og stek videre i 10 minutter til. Du kan også bruke frossen spinat, da må den tines før bruk.
    4. 4
      Bruk en kniv til å undersøke om torsken er ferdig. Hvis den er hvit og deler seg lett, er den ferdig. Gi den eventuelt noen minutter til i ovnen hvis fisken ikke er ferdig.
  1. Brødpinner:

    1. 1
      Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. 2
      Finhakk urtene og bland med olje. Rull ut pizzabunnen og smør på urteblandingen.
    3. 3
      Brett deigen en gang og skjær den i tynne strimler. Tvinn deigstrimlene og legg dem på et brett med bakepapir.
    4. 4
      Hev i 10 minutter og stek i forvarmet stekeovn på 200 °C i 8–10 minutter.