Røsti med kålrot og poteter
Lyst på en vri på tradisjonelle poteter? Lag en røstikake. Røsti kan du variere i det uendelige med f.eks. hakkede krydderurter og hakket løk. Den kan serveres som en egen rett eller som tilbehør til middager.
20-40 min
Enkel
Tips!
Røstipoteter kommer opprinnelig fra Sveits og passer veldig godt som tilbehør til både kjøtt og fisk. Men den kan også serveres som egen smårett, som her med sprøstekt bacon og tyttebærsyltetøy.
Slik gjør du
- 1Skrell og riv kålrot og poteter på den fine siden av råkostjernet. Press ut så mye væske som mulig. Rør inn hakket kruspersille og smak blandingen til med salt.
- 2Varm olje og smør i stekepannen og klem kålrot- og potetblandingen ut til en flat kake. Stek den gyllen og sprø på undersiden, snu kaken og stek den ferdig på den andre siden.
- 3Skjær røstien i snipper ved servering - gjerne i stedet for poteter til kjøttkaker, stekte kjøttpølser, fiskekaker eller andre retter av stekt kjøtt eller fisk, eller som her; som en selvstendig rett.
- 4Har du ikke mandelpoteter, går det greit med andre sorter også.
- 1