Nanbrød med yoghurt
Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.
60+ min
Middels
Tips!
Nanbrød spises ofte som tilbehør til curry-retter og forskjellige småretter. Du kan smaksette nan med mye, for eksempel garam masala eller hvitløk, og dekorere med valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø.
Slik gjør du
- 1Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.
- 2Tilsett det øvrige, bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.
- 3Sett stekeovnen på 275°C.
- 4Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
- 5Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2-4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks.
- 1