Lunsjsalat med byggryn
En salat som passer godt på i matpakken på jobb eller på tur. Pakk salat og dressing hver for seg, og du har en deilig frisk matpakke.
60+ min
Vanskelig
Slik gjør du
- 1Legg byggrynene i vann kvelden før eller minst 8 timer i forveien. Kok byggrynene i bløtevannet sammen med salt i ca. en halv time til grynene er myke, men fremdeles har en hard kjerne midt i. Sil av overflødig vann og avkjøl byggrynene.
- 2Lag dressingen ved å blande sammen ingrediensene og smak til med nykvernet salt og pepper. La dressingen stå kaldt i minimum 20 minutter, slik at smaken fra krydderurtene får satt seg.
- 3Skyll grønnsakene og la dem renne godt av. Del tomatene i to. Kutt opp paprika, agurk og salat i pene, små biter. Bland alt sammen med de avkjølte byggrynene og tørkete tranebær.
- 4Server salaten med dressing.
- 1