Kyllingfilet med gratinerte poteter

Gratinerte poteter trenger ikke ta lang tid. Kok først potetskivene møre, ha dem over i form og dryss ost over. Etter noen minutter under grillen er de klare til servering. Kyllingfilet er som alltid raskt å tilberede.

20 min
Enkel
Kyllingfilet med gratinerte poteter

Slik gjør du

    1. 1
      Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne rivjernets skivekniv eller en ostehøvel.
    2. 2
      Fres hakket vårløk og hvitløk i smør i en kjele og ha i potetskiver og krydder. Hell over melk/fløte til det så vidt dekker og kok potetene knapt møre. Ha potetene over i en ildfast form (evt. ikke all væsken) og dryss ost på toppen. Gratiner potetene noen minutter i ovnen ved 225 °C til osten er smeltet.
    3. 3
      Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Smør litt søt chilisaus over hver filet.
    4. 4
      Server kyllingfiletene med gratinerte poteter, chilisaus, lettstekt squash delt i staver, ristede hvitløkflak, cherrytomater delt i to og et dryss av urter.