Hasselback-poteter
Hasselbackpoteter er litt annerledes enn vanlig bakte poteter. Du kan krydre med det krydderet du best liker eller hakke den krydderurten du helst vil ha på. Her har vi brukt kruspersille. Noen liker også å ha litt reven hvitost på toppen på slutten av steketiden.
40-60 min
Middels
Tips!
Supert tilbehør til alle typer stekt eller grillet kjøtt og fisk.
Anbefalte poteter er Beate, Asterix eller andre kokefaste poteter.
Slik gjør du
- 1Skrell potetene og skjær dem i skiver, men ikke helt igjennom. Legg potetene f.eks. mellom skaftene på to tresleiver når du skal skjære dem, da skjærer du ikke helt igjennom.
- 2Ha potetene i en ildfast form. Pensle dem med smeltet smør og krydre med salt og pepper etter smak.
- 3Stek dem i ovn på 220°C i ca. 20 minutter. Men vurder størrelsen; jo større poteter - jo lengre steketid.
- 4Ta ut formen og pensle på mer smør. Stek videre i ca. 20 minutter eller til potetene er møre med en sprø og gyllen farge.
- 5Dryss over hakket kruspersille og gjerne litt reven parmesan eller annen ost om du ønsker det rett før servering
- 1