Gresk salat og tzatziki

Gresk salat og tzatziki vekker ferieminner, men du kan enkelt lage det hjemmet også. Perfekt som smårett og/eller som tilbehør.

20-40 min
Middels
Gresk salat og tzatziki

Slik gjør du

  1. Salat:

    1. 1
      Riv agurken grovt og bland den med salt i en sil. La agurken stå i ca. 10 minutter. Klem ut så mye væske som mulig. Bland yoghurt med presset hvitløk og pepper, og bland i agurken.
    2. 2
      Ha tzatzikien i en bolle og legg en oliven på toppen.
    3. 3
      Skjær tomater i båter og agurk i litt grove biter. Skrell og skjær løken i skiver.
    4. 4
      Bland tomat, agurk, salat og løk med oliven og fetaost i terninger. Hell på olivenolje og sitronsaft.
    5. 5
      Sett salat og tzatziki kjølig fram til servering.