Briame - ovnstekte grønnsaker fra Hellas

Denne grønnsaksretten fra Hellas passer godt som tilbehør til middag. Den kan også serveres som en vegetar rett i seg selv.

60+ min
Middels
Briame - ovnstekte grønnsaker fra Hellas
Tips!

Bruk gjerne andre grønnsaker i denne retten, f.eks. minimais eller forskjellige typer paprika. Fetaost og tomatsaus kan serveres til hvis dette skal serveres som en ren vegetarrett.

Slik gjør du

    1. 1
      Legg squash- og auberginskiver på et fat og strø salt over. Legg noe tungt på en tallerken over det og la det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.
    2. 2
      Bland sammen hvitløk, laurbær, timian, oregano, salt og pepper.
    3. 3
      Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag.
    4. 4
      Hell halvparten av blandingen av buljong og sitron over formen og sett formen i ovnen på 200 grader C. Hell over resten av væskeblandingen etter 30 minutter.
    5. 5
      La det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
    6. 6
      Om ønsket, kan man pynte retten med litt frisk timian før servering.