Bakt rødbetmos

20-40 min
Enkel
Bakt rødbetmos
Tips!

Rødbeter avgir mye farge. Bruk gjerne engangshansker eller plasthansker når du jobber med skrelte rødbeter. En plastfjøl som er enkel å rengjøre er lurt å bruke når rødbetene skal skjæres i kløfter.

Slik gjør du

    1. 1
      Skrell rødbetene og del dem i grove kløfter. Skrell og knus hvitløkfeddene med bredsiden av kniven. Skrell og grovhakk løken. Bland rødbeter, løk, hvitløk, olje og eddik i en passende ildfast form. Formen må ikke være for stor, rødbetene bør ligge tett i tett. Krydre godt med salt og pepper og vend det hele godt sammen. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak rødbetene i ovn ved 200 °C i ca. 45 minutter, eller til rødbetene er helt møre.
    2. 2
      Bruker du sous vide rødbeter, er disse ferdig skrelt og de trenger kortere tid i ovnen.
    3. 3
      Fjern timianstilkene og kjør rødbetene sammen med all saften som er i formen i en hurtigmikser til en jevn puré. Juster smaken med salt og pepper om nødvendig.