Asiatisk karbonade med blomkålris
I kombinasjon med asiatiske smaker og friske grønnsaker blir ikke hverdagens karbonademiddag bare sunn, men også utrolig god!
60+ min
Middels
Slik gjør du
Marinade
- 1Finhakk løk, hvitløk og chili. Skrell ingefæren og riv den på et rivjern. Bland woksausen med løk, hvitløk, chili, ingefær og olje.
- 2Legg karbonadene i marinaden og bland godt. Dekk til med plastfolie la det stå 1 time i kjøleskapet. Vend karbonadene etter 30 minutter, slik at marinaden blir jevnt fordelt.
- 3Varm karbonadene i olje i stekepanne på svak til middels varme. Snu dem ofte så de ikke blir svidd.
- 4Kok opp resten av marinaden med 3 dl vann i en gryte og sett den til siden.
- 5Riv blomkålen grovt på et rivjern. Kok opp lettsaltet vann i en gryte. Ha i blomkålen og la det koke i 1 minutt. Sil fra kokevannet.
- 6Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne strimler. Kutt kinakålen i strimler. Damp gulrøttene i kokende vann 1 minutt. Ha i kinakålen og la det fortsette å koke i 1 minutt. Sil fra kokevannet.
- 7Anrett retten med kinakål og gulrøtter i bunnen av tallerken. Topp med karbonadene og drypp over marinade. Server med blomkålris ved siden av.
- 1