Tikka Masala med kyllingkjøttboller

Tikka Masala med kyllingkjøttboller

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Gjør en indisk vri og ta kyllingkjøttbollene til nye smakshøyder med tikka masala, forfriskende raita og deilig tomatsalat.

Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisning på pakken.
Lag raita: Bruk en ostehøvel eller potetskreller til å skjære agurken i tynne strimler. Bland yoghurt, presset hvitløk, strimlet agurk, mynte og sitronsaft. Smak til med salt.
Tomatsalat: Del tomatene i små terninger og bland dem med yoghurten. Smak til med salt og dryss over korianderblader.
Varm 1 ss olje i en stekepanne. Fres kyllingkjøttbollene i pannen til de er gylne og gjennomvarme. Ta kjøttbollene ut fra pannen og hold dem varme.
Finhakk løk og hvitløk. Ha 1 ss olje i stekepannen. Stek løk og hvitløk på middels varme i ca. 2 minutter til løken er mør og blank. Tilsett tikka masala og la det småkoke i 5 minutter. Ha i kyllingkjøttbollene og strø over hakket koriander før servering.
Server kyllingkjøttbollene med raita, tomatsalat, kokt ris og gjerne noen ekstra agurkstrimler med koriander over.