Thaisalat med grapefrukt

Thaisalat med grapefrukt

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En frisk og spicy salat med sprø grønnsaker og deilig grapefrukt! Perfekt tilbehør til en saftig biff, eller servert som en lett vegetar rett.

Fremgangsmåte

Dressing:
Skjær squash og gulrot i tynne strimler med hjelp av et juliennejern. Ha strimlene i en bolle. Snitt kål i tynne strimler ved hjelp av en kniv eller ostehøvel.
Skjær topp og bunn av grapefrukt. Skjær av resten av skallet slik at du fjerner den hvite hinnen. Legg grapefrukten i den ene hånden og skjær ut skinnfrie fileter ved å skjære tett inntil hinnene mens du snur på grapefrukten i hånda. Ha filetene i bollen med grønnsaker.
Skjær vårløk i tynne strimler på skrå, og ha det i bollen med de andre grønnsakene. Ha også revet limeskall, grovhakket koriander og bønnespirer i bollen og bland alt godt sammen.
Bland sammen dressingen. Hell dressingen over grønnsakene i bollen rett før servering og vend alt godt sammen.
Anrett salaten i en stor skål, dryss over sesamfrø og pynt gjerne med frisk koriander.

Tips:

Har du ikke juliennejern: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av squashen. Stopp når du kommer inn til den svampaktige kjernen, snu på squashen og fortsett å høvle til du bare har igjen kjernen. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv. Gjør det samme med gulrot.