Tagliatelle med scampi

Tagliatelle med scampi

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Pasta smaker herlig med scampi til! Marinering tar scampien til nye høyder. Det beste er å la scampien ligge i marinaden i et døgn, men du kan også marinere dem samme dag som retten skal tilberedes.

Fremgangsmåte

Start med å lage marinade: Finhakk hvitløk og chili, og bland det med ketchup og olje. Mariner scampien (se marineringstips over). Når scampien er ferdig marinert, siler du fra marinaden og tar vare på den.
Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.
Varm opp en stekepanne med Flytende Melange. Stek scampien i ca. 4 minutter, til den er rosa i fargen (pass på at scampien ikke blir overkokt, da blir den tørr). Ta scampien ut av stekepannen og sett den til side.
Kok marinaden og hakkede tomater i stekepannen 5 minutter. Ha i scampien og la den bli gjennomvarm. Rør til slutt i tagliatelle.
Bland sammen ingrediensene til sidesalaten.
Server tagliatelle med scampi med sidesalaten til. Brød eller rundstykker med smør smaker også godt til.

Tips:

Har du god tid, er det best å marinere scampien i 24 timer. Bland frossen scampi med marinaden, dekk til med plastfolie og sett scampien i kjøleskap til neste dag. Scampien kan også hurtigmarineres. Legg scampi i et tynt lag, dekk med marinaden, og la den stå i romtemperatur i 1 time (sett scampien i kjøleskapet dersom du ikke skal bruke den med en gang når 1 time har gått).