Tacogryte

Tacogryte

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Er det ikke nok med fredagstaco, sier du? Da kan det kanskje friste med en rask og familievennlig tacogryte med kjøttdeig, grønnsaker og bønner. Litt fredagsfølelse midt i uken!

Fremgangsmåte

Varm litt olje i en stekepanne og stek kjøttdeigen i to omganger. Ha den over på en tallerken.
Grovhakk løk, gulrot og paprika. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i resten av oljen til de er blanke og begynner å få farge. Ha kjøttdeigen tilbake i pannen og dryss over tacokrydderet.
Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, vann og buljong, og kok opp. Senk varmen og la det hele småkoke ca. 5 minutter. Tilsett litt mer vann om du synes gryten er for tykk.
Skyll bønnene og ha dem i gryten. Smak til med salt og pepper. Dryss grovhakket vårløk på toppen rett før servering.

Tips:

Server gryten rykende varm og topp med rømme, hakket frisk koriander, knuste tortillachips og limebåter. Kokt ris eller ferskt brød kan godt serveres til.