Ingredienser
Nyt denne herlige middagen med saftige svinekoteletter og en kremet saus med hvitløk og sitron, servert med en rustikk grov potetmos til.
Fremgangsmåte
-
Vask potetene godt, behold skallet på. Kok potetene møre i lettsaltet vann. Sil fra kokevannet og mos potetene lett. Vend inn crème fraîche og smak til med salt og pepper.
-
Krydre kotelettene godt med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje. Brun kotelettene på relativ høy varme til de har fått god stekeskorpe på begge sider. Ta kotelettene ut av pannen og la dem hvile.
-
Senk temperaturen til middels varme og ha smør i stekepannen som du stekte kotelettene i. Fres løken og hvitløken i ca. 3 minutter til den er gyllen. Tilsett buljong, fløte og hvitløkspulver. La sausen trekke i ca. 2 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
-
Ha kotelettene over i sausen og la de trekke på svak varme i ca. 5 minutter. Vend kotelettene ofte slik at de blir godt dekket med saus.
-
Ha finhakket persille i sausen rett før servering. Server kotelettene i sausen med grov potetmos til.