Svinefiletmedaljonger i sjampinjongsaus

Svinefiletmedaljonger i sjampinjongsaus

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Dette er en smakfull rett med delikat svinekjøtt og kremet sjampinjongsaus.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Ha potetene i en ildfast form og bland dem med olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen, og stek potetene i ca. 30–40 minutter.
Del indrefileten i ca. 3–4 cm tykke skiver. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i ca. 3 minutter på hver side i en stekepanne med smør.
Kutt sjampinjongen i skiver og finhakk løken og hvitløken. Skrell eple, og del opp i små biter. Ha litt smør i en gryte, og brun sjampinjongen på middels varme. Ta soppen ut av gryten og stek baconterningene til de er sprø. Ta baconet ut av gryten og fres løk, hvitløk, chili og eple.
Ha soppen og baconet tilbake i gryten. Tilsett sennep, dryss over hvetemel og rør om. Hell i kraft og eplejuice, og gi det et oppkok. Bland i fløte og legg svinemedaljongene i gryten.
Sett gryten i stekeovnen sammen med potetene når det er 25 minutter igjen av steketiden.
Dryss over friske urter og server svinemedaljongene med sjampinjongsaus og ovnsstekte morenepoteter til.