Svinefilet med urtemarinade

Svinefilet med urtemarinade

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Indrefilet av svin med urter, hvitløk og sitron – det bare må bli godt! En rett som passer vel så godt på tapasbordet som til en lett middag med venner.

Fremgangsmåte

Renskjær indrefileten for eventuelle hinner. Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Brun svinefileten godt på alle kanter i en varm stekepanne med smør eller margarin.
Legg kjøttet i en ildfast form og stek det midt i ovnen på 125 °C. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Stek til den viser 65 °C for medium, 70 °C for medium pluss eller 75 °C for gjenneomstekt (fileten på bildet er stekt til 65 °C, dette tar ca. 20 minutter).
Lag urtemarinade: vask sitronene godt og riv skallet fint på et rivjern. Bland skallet med finhakkede urter og hvitløk, olivenolje og sitronsaft.
Ta fileten ut av ovnen. La kjøttet bli kaldt og hell over marinaden. La fileten stå og trekke i marinaden i minst 30 minutter før du skjærer den i skiver.
Legg ruccola på et fat og legg skiver av indrefileten oppå. Del avokadoen i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Skjær avokadoen i skiver og fordel det rundt på fatet.