Ingredienser
Indrefilet av svin med urter, hvitløk og sitron – det bare må bli godt! En rett som passer vel så godt på tapasbordet som til en lett middag med venner.
Fremgangsmåte
-
Renskjær indrefileten for eventuelle hinner. Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Brun svinefileten godt på alle kanter i en varm stekepanne med smør eller margarin.
-
Legg kjøttet i en ildfast form og stek det midt i ovnen på 125 °C. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Stek til den viser 65 °C for medium, 70 °C for medium pluss eller 75 °C for gjenneomstekt (fileten på bildet er stekt til 65 °C, dette tar ca. 20 minutter).
-
Lag urtemarinade: vask sitronene godt og riv skallet fint på et rivjern. Bland skallet med finhakkede urter og hvitløk, olivenolje og sitronsaft.
-
Ta fileten ut av ovnen. La kjøttet bli kaldt og hell over marinaden. La fileten stå og trekke i marinaden i minst 30 minutter før du skjærer den i skiver.
-
Legg ruccola på et fat og legg skiver av indrefileten oppå. Del avokadoen i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Skjær avokadoen i skiver og fordel det rundt på fatet.