Svinefilet med urtemarinade

Indrefilet av svin med urter, hvitløk og sitron – det bare må bli godt! En rett som passer vel så godt på tapasbordet som til en lett middag med venner.

40-60 min
Enkel
Svinefilet med urtemarinade

Slik gjør du

    1. 1
      Renskjær indrefileten for eventuelle hinner. Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Brun svinefileten godt på alle kanter i en varm stekepanne med smør eller margarin.
    2. 2
      Legg kjøttet i en ildfast form og stek det midt i ovnen på 125 °C. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Stek til den viser 65 °C for medium, 70 °C for medium pluss eller 75 °C for gjenneomstekt (fileten på bildet er stekt til 65 °C, dette tar ca. 20 minutter).
    3. 3
      Lag urtemarinade: vask sitronene godt og riv skallet fint på et rivjern. Bland skallet med finhakkede urter og hvitløk, olivenolje og sitronsaft.
    4. 4
      Ta fileten ut av ovnen. La kjøttet bli kaldt og hell over marinaden. La fileten stå og trekke i marinaden i minst 30 minutter før du skjærer den i skiver.
    5. 5
      Legg ruccola på et fat og legg skiver av indrefileten oppå. Del avokadoen i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Skjær avokadoen i skiver og fordel det rundt på fatet.