Mormors beste Skinkestek

Søndagsmiddagen hos mor eller bestemor? En tradisjonell skinkestek. Gjør din egen vri og server med ovnsbakt løk, aprikos og en saus med smak av aprikossyltetøy.

60+ min
Middels
Mormors beste Skinkestek

Slik gjør du

    1. 1
      Gni steken inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer. Gulrøtter og løk renses, deles i store biter og legges i en form sammen med steken. Tilsett ca. 1/2 liter varmt vann. (Dette blir kraft til sausen).
    2. 2
      2.  Sett steken i forvarmet ovn ved 125° C. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76° C etter ca. 1 1/2 time. Bruk evt. grillen til slutt for å få sprø svor.
    3. 3
      Sil kaften og spar den til sausen. La steken hvile mens sausen lages.
    4. 4
      Server med f.eks. sukkererter, ovnsbakt løk, aprikos og en saus tilsmakt med litt aprikossyltetøy.