Medisterkaker
Hjemmelagde medisterkaker er et must for svært mange, både i julen og resten av året. Medisterkaker er et selvsagt tilbehør til juleribben, og er en god og enkel førjulsmat.
40-60 min
Middels
Slik gjør du
- 1Til tilbehøret trengs 4 epler, 2 pk svisker, 1 ss smør til steking.
- 2Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.
- 3Tilsett salt og elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig.
- 4Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.
- 5Form runde kaker med skje, brun dem i smør i en middels varm stekepanne. Trekk dem ferdig i vann, kraft eller buljong.
- 6Del epler i båter. Stek dem sammen med svisker i en panne med smør.
- 7Medisterkakene er klare til servering. Passer like godt sammen med ribbe og annen julemat som alene servert med julematens faste tilbehør.
- 1