Medisterkaker med rødkålsalat
Hjemmelagde medisterkaker hører julen til, og denne søt-syrlige rødkålsalaten er ypperlig tilbehør. Oppskriften rekker til ca. 20 medisterkaker.
60+ min
Middels
Tips!
Du kan selvsagt servere rødkålsalaten med ferdige medisterkaker i stedet for hjemmelagde.
Slik gjør du
- 1Medisterdeigen og melken skal være like kald. Elt medisterdeigen seig med saltet. Rør inn egget og spe med melk, litt etter litt. Når du har hatt i ¾ av melken kan du ha i potetmel og krydder og bland godt.
- 2Spe med resten av melken. Pass på at farsen blir seig mellom hver gang du sper.
- 3Form farsen til jevne kaker med en spiseskje og stek dem i smør og litt olje i en stekepanne.
- 4Eventuelt kan medisterkakene trekke ferdig i kjøttkraft, eller de kan stekes ferdig i ovn ved 180 °C i ca. 15 minutter.
- 1
Rødkålsalat
- 1Finsnitt kålen.
- 2Skjær av skallet på klementinene, pass på så du ikke fjerner for mye av fruktkjøttet. Skjær ut hinnefrie små båter og press saften ut av restene i en liten skål (ev. kan du bare skjære klementinene i jevne biter eller skiver).
- 3Visp sammen honning, sitronsaft, olivenolje og klementinsaften. Smak dressingen til med salt og pepper, og bland den med rødkål, klementinbåter og granateplekjerner. Dryss over hakket persille.
- 4Server medisterkakene med rødkålsalat, gode poteter og brun saus til. Se oppskrift under julesaus
- 1