Kålrulletter
Dette er tradisjonsmat på sitt beste. Barndomsminner pakket i kål. Kraften du får er også ypperlig som base til en saus.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 200 °C.
- 2Skjær vekk den grove stilken på kålen og ta kålbladene fra hverandre.
- 3Forvell kålbladene i kokende vann og ha de raskt over i isvann. La de renne av seg.
- 4Fyll kålbladene med farsedeig og rull de sammen til små pakker. Stikk en tannpirker gjennom for å holde de sammen.
- 5Kok opp ½ liter vann med en buljongterning.
- 6Legg kålrulettene i en ildfast form. Hell over buljongvannet og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
- 7Serveres med poteter, rørte tyttebær og gjerne fløtesaus til.
- 8Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i desember.
- 1