Kålrulletter

Dette er tradisjonsmat på sitt beste. Barndomsminner pakket i kål. Kraften du får er også ypperlig som base til en saus.

20-40 min
Enkel
Kålrulletter

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 200 °C.
    2. 2
      Skjær vekk den grove stilken på kålen og ta kålbladene fra hverandre.
    3. 3
      Forvell kålbladene i kokende vann og ha de raskt over i isvann. La de renne av seg.
    4. 4
      Fyll kålbladene med farsedeig og rull de sammen til små pakker. Stikk en tannpirker gjennom for å holde de sammen.
    5. 5
      Kok opp ½ liter vann med en buljongterning.
    6. 6
      Legg kålrulettene i en ildfast form. Hell over buljongvannet og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
    7. 7
      Serveres med poteter, rørte tyttebær og gjerne fløtesaus til.
    8. 8
      Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i desember.