Kålruletter med pulled pork

Norsk og asiatisk mattradisjon flettes sammen i denne spennende retten med
pulled pork i kålruletter!

60+ min
Middels
Kålruletter med pulled pork

Slik gjør du

  1. Tomatsaus

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 180 °C.
    2. 2
      Kok risen etter anvisning på pakken.
    3. 3
      Legg posen med pulled pork i en gryte med kokende vann og la den trekke i 8 minutter. Ta posen opp av vannet og klipp den opp. Legg kjøttet og stekesjyen i en stor skål eller bolle, og trekk kjøttet fra hverandre med to gafler.
    4. 4
      Finhakk stangselleri og løk. Varm olje i en stekepanne og fres selleri og løk i et par minutter. Bland det med pulled pork og ris. Ha i salt og pepper og bland det godt sammen.
    5. 5
      Lag tomatsaus: Finhakk løken. Varm opp olje i en gryte. Fres løken på middels varme til den er mør og blank. Tilsett hakkede tomater og la det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
    6. 6
      Ta av de ytterste bladene på hodekålen og ta av 8 store kålblader. Kok opp vann i en stor kjele. Kok kålbladene i 1 minutt. Sil fra kokevannet og avkjøl bladene under rennende kaldt vann.
    7. 7
      Legg en stor skje med pulled pork-blanding på hvert kålblad og rull dem sammen. Brett sidene innover mens du ruller. Dekk bunnen av en ildfast form med tomatsaus og legg kålrulettene i formen med skjøten ned. Fordel resten av tomatsausen over kålrulettene og dryss over revet ost.
    8. 8
      Dekk formen med aluminiumsfolie eller lokk og stek kålrulettene i ovnen i 15 minutter. Ta bort folien eller lokket og stek videre i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og er gyllen.
    9. 9
      Dryss hakket bladpersille over kålrulettene og server.