Helgrillet svinefilet med grillede grønnsaker
Indrefilet av svin er saftig og magert kjøtt som egner seg godt til å grilles hel. Tilbehøret kan varieres i det uendelige – her har vi servert med grillede grønnsaker, stekte potetbåter og bearnaisesaus til.
40-60 min
Enkel
Tips!
Grønnsakene kan byttes ut med dine favorittgrønnsaker, eller bruk de grønnsakene du allerede har.
Slik gjør du
- 1Sett stekeovnen på 200 °C. Skrell potetene og del dem i båter. Ha potetene i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Hell litt olivenolje over. Stek i ovnen til potetene er myke og gylne, det tar ca. 30 minutter.
- 2Tørk av indrefileten med tørkepapir. Brun indrefileten raskt på grillen. Skru ned varmen, eller legg fileten over på indirekte varme, og grill videre i 15–20 minutter.
- 3Bruk gjerne steketermometer og grill til du har ønsket kjernetemperatur. Fileten er medium stekt på 65 °C og gjennomstekt på 75 °C. La kjøttstykket hvile i ca. 15 minutter før du skjærer det i skiver.
- 4Server svinefileten med grillede grønnsaker, stekte poteter og en deilig béarnaisesaus til.
- 1
Grillgrønnsaker:
- 1Skjær løken i båter. Rens paprikaen og del den store biter.
- 2Ha alle grønnsakene i en aluminiumsform. Dryss over finhakkede urter og krydre med salt og pepper. Hell over litt olivenolje og bland grønnsakene godt.
- 3Sett aluminiumsformen på grillen og grill i 12–15 minutter under lokk. Snu grønnsakene underveis.
- 1