Flintstek og grillskiver
Flintstek og grillskiver er to favoritter på grillen. Test ut padron paprika som et ekstra tilbehør, frisk opp salaten med noen saftige biter vannmelon, eller gå for klassikeren potetgull og barbeque sauce. Enkelt og godt!
20-40 min
Enkel
Tips!
Bland noen melonbiter i salaten for å friske den opp litt ekstra. Drypp 2 ss olivenolje og 2 ts eddik over salaten, krydre lett med litt salt og pepper og vend salaten raskt sammen. Har du noen friske urter stående kan du blande i det også – persille, gressløk og/eller basilikum passer fint.
Slik gjør du
- 1Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid før grilling. Tørk av flintsteken med litt kjøkkenpapir. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i svoren/fettranden, slik at du unngår at kjøttet krøller seg under grilling. Pensle gjerne flintsteken med litt olje på begge sider. Grillskivene lar du være som de er.
- 2Grill flintsteken på direkte varme (over høy varme) i 2–3 minutter på hver side, til overflaten har fått en gyllen grillfarge. Flytt flintsteken over på en kjøligere del av grillen og grill videre i 10–15 minutter. Snu på kjøttet flere ganger underveis i grillingen. Pensle eventuelt på litt ekstra glaze eller grillsaus helt mot slutten av steketiden.
- 3Grill grillskivene over middels høy/høy varme i ca. 5 minutter på hver side. La kjøttet få en skikkelig stekeskorpe før du snur skivene, da blir de ekstra saftige.
- 4Stek padron-paprika mens kjøttet hviler. Varm en stekepanne og tilsett en god klunk olivenolje. Stek paprikaene i ca. 3 minutter over høy varme til de begynner å mykne og får mørke flekker. Rør eller «rist» ofte på pannen underveis i stekingen. Dryss over en klype salt.
- 5Skjær flintsteken i skiver før servering. Server flintstek og grillskiver med padron-paprika, potetgull, salat og barbeque sauce til.
- 1