Flintstek og grillskiver

Flintstek og grillskiver er to favoritter på grillen. Test ut padron paprika som et ekstra tilbehør, frisk opp salaten med noen saftige biter vann­melon, eller gå for klassikeren potetgull og barbeque sauce. Enkelt og godt!

20-40 min
Enkel
Flintstek og grillskiver
Tips!

Bland noen melonbiter i salaten for å friske den opp litt ekstra. Drypp 2 ss olivenolje og 2 ts eddik over salaten, krydre lett med litt salt og pepper og vend salaten raskt sammen. Har du noen friske urter stående kan du blande i det også – persille, gressløk og/eller basilikum passer fint.

Slik gjør du

    1. 1
      Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid før grilling. Tørk av flintsteken med litt kjøkkenpapir. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i svoren/fettranden, slik at du unngår at kjøttet krøller seg under grilling. Pensle gjerne flintsteken med litt olje på begge sider. Grillskivene lar du være som de er.
    2. 2
      Grill flintsteken på direkte varme (over høy varme) i 2–3 minutter på hver side, til overflaten har fått en gyllen grillfarge. Flytt flintsteken over på en kjøligere del av grillen og grill videre i 10–15 minutter. Snu på kjøttet flere ganger underveis i grillingen. Pensle eventuelt på litt ekstra glaze eller grillsaus helt mot slutten av steketiden.
    3. 3
      Grill grillskivene over middels høy/høy varme i ca. 5 minutter på hver side. La kjøttet få en skikkelig stekeskorpe før du snur skivene, da blir de ekstra saftige.
    4. 4
      Stek padron-paprika mens kjøttet hviler. Varm en stekepanne og tilsett en god klunk olivenolje. Stek paprikaene i ca. 3 minutter over høy varme til de begynner å mykne og får mørke flekker. Rør eller «rist» ofte på pannen underveis i stekingen. Dryss over en klype salt.
    5. 5
      Skjær flintsteken i skiver før servering. Server flintstek og grillskiver med padron-paprika, potetgull, salat og barbeque sauce til.