Flintstek med grillet tomatsalat
Her lager du tomatsalaten i en pakke på grillen. Er tilbehør flintstek, får du mye mat for pengene. Husk å snitte svoren, så kjøttet ikke vrir seg under grilling.
20-40 min
Middels
Slik gjør du
- 1Lag små snitt i svoren, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen. Grill flintsteken i 15-20 minutter, på sterk varme de første 5 minuttene (ca 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten. La den hvile 10 minutter. Flintsteken kan du dele i 2 eller 4 stykker og spise som biff, eller skjære den i skiver som en stek.
- 2Skjær tomatene i skiver og kutt vårløken i ringer. Finhakk hvitløksbåtene. Legg tomatskivene, vårløken og hvitløken på store aluminiumsfolieark. Ha på hakket timian, salt og pepper. Bland sammen olje og balsamicoeddik og drypp det over grønnsakene. Pakk hvert folieark godt sammen. Legg dem på grillen i ca 10 minutter.
- 1