Maki sushi med laks

Maki sushi med laks

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Maki sushi med laks, mango og agurk er den perfekte kombinasjon av både farger og smaker. Det er enkelt, og ikke minst sosialt å lage sushi sammen. Nyt kvelden og maten!

Fremgangsmåte

Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig. Avkjøl marinaden før bruk.
Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken. Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen. Avkjøl risen i romtemperatur.
Skjær laks, mango og agurk i strimler på ca. 1 cm i tykkelse.
Klipp vekk en fjerdedel på langsiden av hvert noriark. Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber. Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca 3 cm. Fordel laks, mango og agurk langs den nederste kanten av arket.
Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over. Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.
Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.