Surkål

Surkål

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Surkålens syrlighet passer perfekt til saftig juleribbe.

Fremgangsmåte

Skyll kålhodet, fjern eventuelt de ytterste bladene hvis de ikke er pene, og del kålhodet i fire båter. Snitt kålen i tynne strimler, ikke bruk den tykke midtstilken. Skrell eplene og del dem i båter.
Legg kål, epler, karve og salt lagvis i en passende kjele. Hell over væske og la kålen småkoke under lokk i ca. 45 minutter. Rør om av og til.
Smak til kålen med sukker, eddik og litt mer salt hvis nødvendig. Rør gjerne inn et par gode spiseskjeer ribbefett eller ribbesjy før servering.
Tips! Perfekt tilbehør til juleribben.

Tips:

Du kan bruke denne oppskriften med rødkål også, men la da eddiken få koke sammen med kålen fra starten, slik at du bevarer fargen på rødkålen.