Hjemmelagd tomatsuppe med makaroni

Tomatsuppe er kanskje nordmenns favorittsuppe. Og spiser du den ute, smaker den kanskje enda bedre?

20-40 min
Enkel
Hjemmelagd tomatsuppe med makaroni

Slik gjør du

    1. 1
      Rens og finhakk løken.
    2. 2
      Skyll tomatene, del i to og fjern stilkfestet og eventuelle harde kjerner. Grovhakk tomatene.
    3. 3
      Varm en klunk olivenolje i en romslig kjele. Fres løken over middels varme til den blir blank og myk.
    4. 4
      Tilsett tomatpuré og rør godt. Ha i tomatene (hakkede og fra boks), buljong, sukker, en god klype salt og litt kvernet pepper.
    5. 5
      Rør alt godt sammen og kok opp. La suppen småkoke i 20-25 minutter, med lokket halvveis på.
    6. 6
      Tilsett makaroni og la den koke med de siste 6-10 minuttene.
    7. 7
      Server gjerne med kokt egg og friske urter.