Hjemmelagd tomatsuppe med makaroni
Tomatsuppe er kanskje nordmenns favorittsuppe. Og spiser du den ute, smaker den kanskje enda bedre?
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Rens og finhakk løken.
- 2Skyll tomatene, del i to og fjern stilkfestet og eventuelle harde kjerner. Grovhakk tomatene.
- 3Varm en klunk olivenolje i en romslig kjele. Fres løken over middels varme til den blir blank og myk.
- 4Tilsett tomatpuré og rør godt. Ha i tomatene (hakkede og fra boks), buljong, sukker, en god klype salt og litt kvernet pepper.
- 5Rør alt godt sammen og kok opp. La suppen småkoke i 20-25 minutter, med lokket halvveis på.
- 6Tilsett makaroni og la den koke med de siste 6-10 minuttene.
- 7Server gjerne med kokt egg og friske urter.
- 1