Kremet soppsuppe

En nydelig smakfull suppe, som varmer. Kan serveres som en forrett eller bare som en lett kveldsrett.

20-40 min
Enkel
Kremet soppsuppe

Slik gjør du

    1. 1
      Børst soppen ren, eller vask den under rennende kaldt vann, og kutt den i små biter.
    2. 2
      Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kjele og tilsett oppkuttet løk og sopp. Krydre med salt og pepper.
    3. 3
      La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca 8 minutter.
    4. 4
      Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter. Tilsett fløten. Rør crème fraîche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen.
    5. 5
      Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.