Kremet fiskesuppe

Suppedamp og fiskelykke. Den særpregede duften av fennikel. Et måltid som begynner allerede ved tilberedningen.

20-40 min
Enkel
Kremet fiskesuppe

Slik gjør du

    1. 1
      Del laksefiletene i tynne skiver.
    2. 2
      Kutt sjalottløk og hvitløk i tynne skiver og stek lett i smør i en mellomstor gryte. Det skal ikke bli brunt, bare blankt.
    3. 3
      Hell eplecidereddik, fløte og vann i gryten med løk og la det koke opp. Tilsett buljongterningene og rør til de
      løser seg opp i den kokende suppen.
    4. 4
      Skjær rødløk i tynne båter og fennikel i tynne skiver. Ha de oppi suppen sammen med grovmalt svart pepper. Smak underveis.
    5. 5
      Til slutt legger du laksen oppi den kokende suppen og lar den småkoke i noen minutter. Ønsker du en fyldigere suppe kan du jevne den ved å tilsette 1 ss Maizena oppløst i ½ dl vann.
    6. 6
      Smak til med litt salt og topp med hakkede urter.
    7. 7
      Server suppen sammen med hvitløks­baguetter eller brød.