Kremet fiskesuppe
Suppedamp og fiskelykke. Den særpregede duften av fennikel. Et måltid som begynner allerede ved tilberedningen.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Del laksefiletene i tynne skiver.
- 2Kutt sjalottløk og hvitløk i tynne skiver og stek lett i smør i en mellomstor gryte. Det skal ikke bli brunt, bare blankt.
- 3Hell eplecidereddik, fløte og vann i gryten med løk og la det koke opp. Tilsett buljongterningene og rør til de
løser seg opp i den kokende suppen. - 4Skjær rødløk i tynne båter og fennikel i tynne skiver. Ha de oppi suppen sammen med grovmalt svart pepper. Smak underveis.
- 5Til slutt legger du laksen oppi den kokende suppen og lar den småkoke i noen minutter. Ønsker du en fyldigere suppe kan du jevne den ved å tilsette 1 ss Maizena oppløst i ½ dl vann.
- 6Smak til med litt salt og topp med hakkede urter.
- 7Server suppen sammen med hvitløksbaguetter eller brød.
- 1