Strimlet svinekjøtt i sursøt saus med eple og purre

Strimlet svinekjøtt i sursøt saus med eple og purre

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Sursøt wok med strimlet svinekjøtt og fargerike grønnsaker er perfekt når du er fysen på sunn middag med asiatiske smaker!

Fremgangsmåte

Varm 2 ss olje i en stekepanne. Fres kjøttet i 5 minutter til det er gyllent. Ta kjøttet ut av stekepannen og hold det varmt.
Rens purreløken, del den i to på langs og kutt den i ca. 5 cm lange biter. Fjern kjernen fra eplene og skjær dem i tynne skiver. Smelt 2 ss smør i stekepannen. Fres purreløken, epleskivene og en båt presset hvitløk på middels varme i ca. 3 minutter. Ha i brun farin (eller alternativ) og rør til blandingen er karamellisert og gyllen. Ta purren og epleskivene ut av stekepannen og hold det varmt til servering.
Ha kjøttet tilbake i stekepannen sammen med sweet & sour saus og la det småkoke i 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter ønske.
Skrell gulrøttene og rasp dem. Del brokkolien i buketter og kok den i lettsaltet vann i 5 minutter, og sil fra kokevannet.
Hvitløkspita:
Bland 1 ss smeltet smør med en båt presset hvitløk og pensle pitabrødene med smøret. Varm brødene i forvarmet stekeovn på 180 °C i 3–5 minutter.
Server svinekjøtt i sursøt saus og karamellisert purre og eple med gulrøtter, brokkoli og hvitløkspita til.