Ingredienser
Skrei er allsidig og kan lages på så mange ulike måter. I denne oppskriften serverer du stekt skreifilet med rødvinssaus, ristet sopp og råstekte poteter. Kan det bli bedre?
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 180 grader
-
Skrap skreiskinnet og skjær skreien i porsjonsstykker
-
Dryss salt og pepper over skreistykkene og la dem ligge i ca. 10 minutter
-
Brun skreistykkene i en stekepanne med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør
-
Legg skreisiden med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir
-
Etterstek skreien med i stekeovnen til den så vidt er gjennomstekt, ca. 6 minutter
- Råstekte poteter
-
Skru stekeovnen opp til 225 grader
-
Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter
-
Legg potetbåtene i en langpanne, drypp over olivenolje, og dryss over salt og pepper
-
Stek potetene midt i stekeovnen til de er møre og brune, ca 20 minutter
- Rødvinssaus
-
Finhakk sjalottløk og kok med rødvin uten lokk til det bare er litt væske igjen
-
Skjær smør i terninger og rør inn en terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg
-
Smak til med salt og pepper
- Tilbehør
-
Rens sopp og stek den gyllen i smør
-
Dryss over salt og pepper