Ingredienser
Laks kan tilberedes på mange forskjellige måter. Denne lakseretten med ratatouille og parmesankrem er en smaksrik kombinasjon som passer fint når du skal invitere gjester.
Fremgangsmåte
-
Skjær laksefileten i serveringsstykker, dryss lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 minutter på hver side.
- Ratatouille:
-
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og skjær de andre grønnsakene i små terninger.
-
Fres sjalottløk, hvitløk, hermetiske tomater og tomatpuré i olivenolje i 2-3 minutter.
-
Skru ned varmen og la sausen surre i minimum 30 minutter.
-
Rør inn grønnsakene og la koke i ca. 10 minutter.
- Parmesankrem:
-
Kok inn kremfløte til det halve.
-
Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten.
-
Smak til med salt og pepper.
-
Server laksen med ratatouille, parmesankrem og tapenade.