Stekt laks med kokosris

Stekt laks med kokosris

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Rød fisk, og særlig laks, er hverdagsmat for mange – raskt å lage og lett å like. Brokkoli med masse hvitløk og ris kokt i kokosmelk er supert tilbehør.

Fremgangsmåte

Skyll risen godt i kaldt vann og la den renne av seg. Ha den i en kjele sammen med kokosmelk, vann og salt. Kok opp, senk varmen og la risen småkoke i 15 minutter. Flytt kjelen bort fra varmen og la risen stå i ytterligere 10 minutter. Vend inn kokosmasse.Mens risen koker tilbereder du resten av retten:
Skjær laksefileten i porsjonsstykker på ca. 200 g. Krydre med salt og pepper.
Smelt margarin i en varm stekepanne. Legg i fiskestykkene når det slutter å bruse. Senk varmen og stek fiskestykkene 2-3 minutter på den ene siden, avhengig av tykkelsen. Snu dem forsiktig og stek dem i ytterligere 2 minutter. De kan godt ha rosa kjerne.
Kok opp vann og litt salt i en kjele. Del brokkoli i buketter. Kok den i det lettsaltede vannet til den er knapt mør, ca. 3-4 minutter. Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på platen. Ha i hvitløk og olje og fres brokkolien på høy varme i 2 minutter, mens du vender på den.
Løft laksestykkene over på hver sin tallerken.
Rør soyasaus inn i stekefettet i pannen og fordel det over laksestykkene. Server med brokkoli, kokosris og sitronbåter. Litt ekstra soyasaus ved siden av er også godt.