Stekt fiskepudding med søtpotet

Stekt fiskepudding med søtpotet

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Lag en sunn og god middag med fiskepudding i hovedrollen denne uken! Server med brokkoli, bakte søtpoteter og brunet mandelsmør til.

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200 grader. Vask og skjær søtpotetene i staver eller smale kløfter. Legg søtpotetene over på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olje, krydre med salt og pepper og vend alt godt sammen. Stek søtpotetene midt i ovnen til de blir gylne og møre, ca. 25 min.
Rens og riv brokkolien så det ligner ris (eller couscous). Skjær fiskepuddingen i jevne skiver.
Stek brokkolien raskt over høy varme til den blir knapt mør, krydre med salt og pepper.
Stek fiskepuddingen gyllen på begge sider i litt olje og/eller smør.
Ta fiskepuddingen ut av pannen og ha mandelskivene over i pannen sammen med smøret. La det frese til smøret blir gyllent (det skal bli karamellisert, ikke brent) og skvis til slutt over noen rause dråper sitronsaft.
Server fiskepuddingen med brokkolirisen, søtpoteter og mandelsmør.