Spicy torsk med ovnsbakte søtpoteter

Spicy torsk med ovnsbakte søtpoteter

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Dampet torsk er tradisjonell julemat. Lag en ny og spennende variant av denne klassikeren. Chiliens sterkhet og limens syrlighet gjør dette til et utsøkt måltid. Server med ovnsbakte søtpotetbåter og pannestekt rosenkål til, og du har rene smaksbomben!

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Legg torskefiletene i en passende ildfast form (ikke for stor).
Hakk chili og hvitløk. Kjør chili, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, limesaft, sukker, vann og en håndfull koriander sammen til en jevn saus med en stavmikser.
Hell det meste av sausen over torsken. Dekk formen med aluminiumsfolie slik at den blir helt tett, og sett den midt i ovnen. Damp torsken i 15–20 minutter, til den akkurat flaker seg ved et lett trykk.
Fjern de ytterste bladene på rosenkålen og del de største i to. Varm en stor stekepanne med litt olje i. Ha i rosenkålen og stek den over høy varme i 2–3 minutter til den er gyllen og mør. Smak til med salt og pepper.
Løft torsken forsiktig over på et fat, drypp over resten av sausen og dryss over sprøstekt løk, peanøtter, finsnittet vårløk og grovhakket koriander.
Ovnsbakte søtpotetbåter:
Vask og skrell søtpotetene, eller du kan la skallet være på.
Skjær søtpotetene i båter og legg dem over på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje og stek søtpotetene ved 200 °C til de blir gylne og møre, i ca. 30 minutter.
Server torsken med rosenkålen og ovnsbakte søtpotetbåter.

Tips:

Frossen fisk kan tines i kjøleskapet over natten. Men det beste resultatet får du hvis du tiner fisken raskt i kaldt vann, da blir den saftigere og beholder den gode smaken. Legg fiskefiletene i en tett plastpose, press ut luften og lukk posen godt igjen. Fyll opp vasken eller en bolle med kaldt vann og legg posen i vannet. La fisken ligge i 20–30 minutter.