Souvlaki med pannebrød og tzatziki

Souvlaki med pannebrød og tzatziki

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Denne nydelige oppskriften tar deg rett til hellas! Nydelig stekt pannebrød med alt som er godt!

Fremgangsmåte

Skjær vekk bena på kotelettene og skjær kjøttet i jevne biter. Ha kjøttet over i en bolle og tilsett revet eller most hvitløk, olivenolje, sitronsaft, fennikelfrø, oregano, timian, mynte, chili, en raus klype salt og godt med kvernet pepper.
Bland alt godt sammen, dekk til bollen og la kjøttet marinere i kjøleskapet i minst en time – og gjerne natten over.
Lag pannebrødene i god tid før du griller kjøttet.
Bland sammen gjær, sukker, melk og vann i en bakebolle. Dekk bollen med plastfolie og la blandingen stå i 5-10 minutter, eller til det begynner å danne seg bobler/skum på overflaten.
Tilsett mel, salt og olje og arbeid deigen godt sammen. Kna deigen i ca. 5 minutter (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse. Kna deigen sammen på et lett oljet bakebord, del deigen i 4 eller 6 like emner og rull hvert emne til en bolle. La bollene hvile i 5-10 minutter før du kjevler, eller klemmer og drar, hver bolle ut til en rund og tynn leiv. Stek brødene i en tørr og varm stekepanne, 1-2 minutter på hver side eller stek dem rett på grillen (pensle grillristen med litt olje så brødet ikke fester seg).
Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god til før grilling. Tre kjøttet tett i tett på grillspyd. Bruker du trepinner husk å bløtlegge grillspydene før bruk (for å unngå at de tar fyr på grillen). Grill kjøttet over middels høy varme i ca. 20 minutter litt avhengig av størrelsen på bitene. Vend ofte på spydene sånn at kjøttet blir jevnt grillet.
Lag en frisk og enkel salat av tomat, agurk, løk, fetaost og oliven. Bland salaten med noen dråper olivenolje, eddik og litt salt og pepper.
Legg en god skje med tzatziki på brødene, topp med kjøtt og salat og dryss til slutt over hakket persille.

Tips:

Som ekstra tilbehør passer det godt med grillede poteter eller blomkålsalat.