Sosisser med rosenkål, ingefær og mandler

Sosisser med rosenkål, ingefær og mandler

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Stekte små sosisser trives veldig godt sammen med rosenkål, ingefær, ristede mandler, tranebær og granateplekjerner. Sosisser kan erstattes med julepølse delt i grove biter eller skiver. Uansett pølsefasong smaker det godt med en litt sterk sennep som tilbehør.

Fremgangsmåte

Rens rosenkålen og skjær den i skiver. Rist mandlene gylne i en tørr og varm stekepanne, og sett dem til side så lenge.
Ha litt smør og/eller olje i stekepannen og stek rosenkålen gyllen og knapt mør over høy varme under omrøring. Tilsett hvitløk, ingefær, salt og pepper. Hell rosenkålen over på en tallerken.
Varm stekepannen på nytt og stek sosissene gylne i smør. Ha rosenkålen tilbake i pannen sammen med tranebærene, og la det surre sammen i ca. 1 minutt.
Dryss over mandler, granateplekjerner og persille. Server gjerne med litt sterk og god sennep til.