Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær
En søt sjokoladefondant er en liten fest på tallerkenen! Server den med en frisk hjemmelaget jordbærsaus.
60+ min
Middels
Tips!
Jordbærsaus kan byttes ut med bringebærsaus, lag den på samme måte. Kakene kan lages i god tid i forveien og oppbevares ustekte i fryseren. De må stekes
rett før servering.
Slik gjør du
- 1Visp sammen egg og sukker til sukkeret har løst seg opp.
- 2Smelt smøret, bland i finhakket sjokolade og la sjokoladen smelte.
- 3Rør sjokoladeblandingen sammen med eggene og vend til slutt inn siktet mel.
- 4Smør engangs-aluminiumsformer eller små souffléformer godt med smør og dryss med mel.
- 5Fyll formene nesten fulle. Sett dem i fryseren i minst 2 timer. Stek de frosne kakene i 7–8 minutter ved 220 °C.
- 6Vend kakene forsiktig over på tallerkener.
- 1
Jordbærsaus
- 1Kjør jordbær og sukker til en tykk saus med en stavmikser eller i en foodprosessor.
- 2Smak til med noen dråper sitron- eller limesaft. Sukkermengden kan justeres etter sødmen på bærene.
- 3Server sjokoladefondanten med jordbærsaus, noen friske bær og gjerne en god kule vaniljeis til.
- 4Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær er dessert i en 3-retters meny. Hvor forretten er Scampisalat med chili og hvitløk og til hovedrett Kalkunbryst med rosenkål og fløtesaus
- 1