Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær

En søt sjokoladefondant er en liten fest på tallerkenen! Server den med en frisk hjemmelaget jordbærsaus.

60+ min
Middels
Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær
Tips!

Jordbærsaus kan byttes ut med bringebærsaus, lag den på samme måte. Kakene kan lages i god tid i forveien og oppbevares ustekte i fryseren. De må stekes
rett før servering.

Slik gjør du

    1. 1
      Visp sammen egg og sukker til sukkeret har løst seg opp.
    2. 2
      Smelt smøret, bland i finhakket sjokolade og la sjokoladen smelte.
    3. 3
      Rør sjokoladeblandingen sammen med eggene og vend til slutt inn siktet mel.
    4. 4
      Smør engangs-aluminiumsformer eller små souffléformer godt med smør og dryss med mel.
    5. 5
      Fyll formene nesten fulle. Sett dem i fryseren i minst 2 timer. Stek de frosne kakene i 7–8 minutter ved 220 °C.
    6. 6
      Vend kakene forsiktig over på tallerkener.
  1. Jordbærsaus

    1. 1
      Kjør jordbær og sukker til en tykk saus med en stavmikser eller i en foodprosessor.
    2. 2
      Smak til med noen dråper sitron- eller limesaft. Sukkermengden kan justeres etter sødmen på bærene.
    3. 3
      Server sjokoladefondanten med jordbær­saus, noen friske bær og gjerne en god kule vaniljeis til.
    4. 4
      Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær er dessert i en 3-retters meny. Hvor forretten er Scampisalat med chili og hvitløk og til hovedrett Kalkunbryst med rosenkål og fløtesaus