Pannestekt laks med fiskesaus og reker
En frisk middagsrett med gode norske råvarer.
20-40 min
Enkel
Tips!
Server laksefiletene med poteter, gulrøtter, spinat og fiskesaus.
I oppskriften er det brukt Lofoten fiskesaus, men denne kan fint erstattes av en annen fiskesaus om du ønsker.
Slik gjør du
- 1Vask potetene og legg dem i en gryte. Fyll på med vann til det så vidt dekker potetene. Legg på lokk og kok opp. Skru ned varmen og la potetene småkoke til de er møre. Hell av vannet og la potetene dampe i et par minutter.
- 2Skrell gulrøttene, del dem i skiver og kok i lettsaltet vann i 4–5 minutter.
- 3Brun laksefiletene på alle sider i en middels varm stekepanne med smør. Ta laksen ut av stekepannen, men hold den varm frem til servering. Fres spinaten i stekefettet som er igjen i pannen.
- 4Lag fiskesausen etter anvisning på pakken. Ha i pillede reker og la rekene bli gjennomvarm.
- 1