Ingredienser
Av og til er kun det beste godt nok! Prøv denne saftige rullekaken med sjokoladetrekk og frisk smørkrem.
Fremgangsmåte
-
Start med å lage smørkremen: Pisk smør og melis luftig og rør inn kremosten. Pisk forsiktig inn klementinjuice og halvparten av klementincurden.
-
Forvarm stekeovnen til 160 °C. Kle en langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir.
-
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis i ca. 5–10 minutter. Sikt mel og bakepulver, og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren over i langpannen og stek sukkerbrødet nederst i ovnen i ca. 16 minutter. Bruk en kakepinne eller trepinne for å sjekke om kaken ferdig.
-
Hvelv kaken over på et rent bakepapir, og dra papiret forsiktig av. Fordel smørkrem på sukkerbrødbunnen, og legg resten av klementincurden i en stripe på midten. Rull sammen kaken og legg den med skjøten ned. Legg kaken kjølig i minst en time.
-
Smelt sjokolade i vannbad og tilsett fløte og smør. Avkjøl blandingen i ca. 10 minutter slik at den tykner litt. Legg den avkjølte rullekaken med skjøten ned på en rist, med et fat under risten. Sjekk at konsistensen på sjokoladeglasuren er myk, men ikke flytende, og fordel den over kaken.
-
Pynt rullekaken med tørkede klementinskiver, bringebær og pistasjnøtter.
-
Oppskrift på Klementincurd.
-
Oppskrift på Tørkede klementinskiver.