Sjokolademuffins med karamell og sjokoladekrem

Sjokolademuffins med karamell og sjokoladekrem

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Disse supermyke sjokolademuffinsene smelter på tungen og har en uslåelig smakskombinasjon av salt og søtt.

Fremgangsmåte

Start med å lage karamellsaus: Ha smør, sukker og vann i en liten kjele eller stekepanne og skru på varmen. Når smøret og sukkeret begynner å smelte rører du forsiktig med en tresleiv til det begynner å få farge. Rør rolig til karamellmassen har en jevn nøttebrun farge, men pass på at det ikke svir seg for da blir karamellen bitter. Rør forsiktig inn halvparten av fløten og deretter salt. Trekk kjelen bort fra varmen og rør inn resten av fløten.
Gjør klar sjokoladekremen: Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Tilsett eventuelt melis og pisk det sammen til en glatt masse.
Forvarm stekeovnen til 175 °C.
Pisk egg, sukker og brunt sukker til eggedosis. Sikt hvetemel, kakao, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt, og vend det inn i eggedosisen. Rør solsikkeolje, kaffe og rømme godt sammen, og bland det litt og litt med resten av røren til du har en glatt og klumpfri muffinsrøre.
Bruk muffinsformer eller smør et muffinsbrett godt. Hell røren i formene til de er ca. halvfull. Stek muffinsene i ca. 20 minutter. Stikk en kakepinne eller trepinne forsiktig ned i en av muffinsene for å sjekke om de er ferdig stekt. Hvis det ikke fester seg deig til pinnen er de ferdig. Avkjøl muffinsene på rist.
Når muffinsene har avkjølt seg litt, graver du et lite hull i midten med en spiss kniv. Hell ca. 1 ts karamellsaus ned i hullet og la muffinsene bli stående på risten til de er helt kalde.