Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær

Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En søt sjokoladefondant er en liten fest på tallerkenen! Server den med en frisk hjemmelaget jordbærsaus.

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og sukker til sukkeret har løst seg opp.
Smelt smøret, bland i finhakket sjokolade og la sjokoladen smelte.
Rør sjokoladeblandingen sammen med eggene og vend til slutt inn siktet mel.
Smør engangs-aluminiumsformer eller små souffléformer godt med smør og dryss med mel.
Fyll formene nesten fulle. Sett dem i fryseren i minst 2 timer. Stek de frosne kakene i 7–8 minutter ved 220 °C.
Vend kakene forsiktig over på tallerkener.
Jordbærsaus
Kjør jordbær og sukker til en tykk saus med en stavmikser eller i en foodprosessor.
Smak til med noen dråper sitron- eller limesaft. Sukkermengden kan justeres etter sødmen på bærene.
Server sjokoladefondanten med jordbær­saus, noen friske bær og gjerne en god kule vaniljeis til.
Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær er dessert i en 3-retters meny. Hvor forretten er Scampisalat med chili og hvitløk og til hovedrett Kalkunbryst med rosenkål og fløtesaus

Tips:

Jordbærsaus kan byttes ut med bringebærsaus, lag den på samme måte. Kakene kan lages i god tid i forveien og oppbevares ustekte i fryseren. De må stekes rett før servering.